T204_03H_looppaden

Belijning programma’s

Belijning conform ARBO-wetgeving

In risicovolle of gevaarlijke situaties verplicht de ARBO-wetgeving dat looproutes en vluchtroutes duidelijk gemarkeerd zijn. Een antislip-laag is niet verplicht en lang niet altijd zinvol. Op de vloer geverfde lijnen, vloertapes of coatings kunnen toereikend zijn.

Markeren van EX-zones door belijning

Met behulp van belijning kunnen risicovolle EX-zones worden gemarkeerd conform de door ISO en NEN genormeerde markeringen. De belijning attendeert bezoekers wanneer zij een EX-zone betreden en wanneer beschermingsmiddelen verplicht zijn.

Vluchtroutes fotoluminescent markeren

Vloerbelijning kan fungeren als onderdeel van vluchtroutemarkering of als zonemarkering bij machines. De vloermarkeringen zijn slijtvast en eventueel voorzien van een antislip-laag. De vloermarkering kan ook in fotoluminescent (nalichtend) materiaal geleverd worden. Blomsma Signs & Safety verstrekt per situatie en toepassing het juiste advies en kan tevens de montage verzorgen.

Verkeersbelijning

Naast vluchtwegmarkering realiseert Blomsma Signs & Safety ook belijning van complete verkeersprogramma’s. Verplichte of gewenste loop-, fiets-, auto- en transportroutes worden gemarkeerd, net als parkeerplaatsaanduidingen, laad- en loszones etc. Zo wordt vooral op grote locaties voorkomen dat er verkeersonveilige situaties ontstaan en ook dat bezoekers gaan dwalen.