Linde Gas Benelux

Project overview Engineer
Client: Linde Gas Benelux B.V. Corstiaan Heijboer
Location: Nederland, Rotterdam Europoort, Rotterdam Pernis, Rotterdam Botlek, IJmuiden
Scope: Locatie toegangsborden – poortborden
Market: Industrie
Year: 2018
Engineer: Corstiaan Heijboer

Linde Gas Benelux is marktleider op het gebied van de levering van industriële en medicinale gassen. Het is onderdeel van The Linde Group.

Gassen worden overal ter wereld gebruikt: continu, dag in, dag uit. Wat het toepassingsgebied ook is – lassen, koelen en vriezen, verwarmen, industrieel reinigen, laboratoriumanalyses of ziekenhuizen – er worden gassen bij gebruikt. Industriële gassen van Linde spelen een sleutelrol bij metallurgische processen, in de chemische industrie, de voedingsmiddelensector, voor milieubescherming, bij de productie van glas en elektronica, in de bouw en de farmaceutische industrie en bij onderzoek en productontwikkeling.

Blomsma Signs & Safety is medio 2016 begonnen met het aanbrengen van leidingmarkering en tankmarkering op de productielocaties van Linde Gas op het terrein van TATA Steel IJmuiden. Als vervolg is het project voor de optimalisatie en reconstructie van de locatie toegangsborden (poortborden) gerealiseerd.

Ook op de productielocaties van Linde Gas Benelux in het Rotterdamse havengebied zijn  poortborden geplaatst of vervangen. De samenstelling van de borden is een pragmatische combinatie van de algemene veiligheidsregels van Linde Gas, de huisstijlbepalingen en het symboolgebruik conform de norm NEN-EN-ISO 7010:2012.

Blomsma Signs & Safety heeft de opmaak, (in-house) productie en plaatsing volledig verzorgd. Alle geplaatste signalering geniet een 3M™ MCS™ garantie van 5 jaar, met een minimale verwachte levensduur van 15 jaar. De poortborden zijn uitgevoerd in retroreflectie voor de zichtbaarheidswaarde, aangebracht op volledig gecoate aluminium borden met omgeslagen randen.

Meer weten over Linda Gas Benelux, ga dan naar de Linde Gas Benelux website.