Vynova Wilhelmshaven

Project overview Engineer
Client: Vynova Wilhelmshaven Björn Freese
Location: Duitsland, Wilhelmshaven
Scope: Ethyleen opslaginstallatie Leidingmarkering
Market: Chemische Industrie
Year: 2017-2018
Engineer: Björn Freese

Voor Vynova Wilhelmshaven heeft Blomsma Signs & Safety GmbH de leidingmarkering voor de Ethyleenfabriek gerealiseerd. Hierbij zijn de uitgangspunten conform wet- en regelgeving gehanteerd voor de realisatie, ASR A1-3, TRGS 201, Europese Richtlijnen EU/92/58 EEG en 2014/27/EU. De DIN2403 is leidend geweest voor de praktische samenstelling van de markeringen waarbij onderwerpen zoals kleur, tekstgebruik en positionering in staat beschreven.

Vynova Wilhelmshaven heeft een van Europa’s grootste productie installatie van suspensie PVC (S-PVC). Tevens wordt er vinyl chloride monomeer (VCM) geproduceerd. Met meer dan 360 werknemers en een geschiedenis van ruim 35 jaar mag Vynova zich rekenen tot een van de prominentste werkgevers in deze regio.

In 2017 is het project gestart met het in kaart brengen van de stoffen die door de leidingen worden getransporteerd. Met deze gegevens is een mediumlijst samengesteld, waarbij gegevens vanuit Safety Data Sheets zijn toegevoegd. Vanuit dit startpunt zijn lay-outs vervaardigd en is de leidingmarkering conform 3M™ MCS™ (Matched Component System) geproduceerd. Onder begeleiding van onze project engineer is de Ethyleenfabriek voor gecodeerd en zijn aansluitend de leidingmarkeringen aangebracht door onze 3M™ Certified Safety Sign Installers™.

Bij de positionering van de leidingmarkeringen is sterk gelet op het zichtbaarheidsaspect, uitlijnen, grootte van markeringen en zichthoogtes.