nlende
Zoeken

Gasopslag Bergermeer – Veiligheidssignalering

Project overview Engineer
Client: TAQA Energy B.V. Pieter Heijboer
Location: Netherlands
Scope: Safety drawings, engineering signplan, production and installation safety signage
Market: Industry & Chemicals
Year: 2014-2015
Engineer: Pieter Heijboer

Het ondergronds opslaan van aardgas in lege velden is een bewezen technologie welke op honderden installaties wereldwijd veilig wordt toegepast. Veiligheid en gezondheid zijn TAQA’s eerste prioriteit. Voor de Gasopslag Bergermeer is een compleet en duidelijk veiligheidssignalering systeem dan ook een voor de hand liggende keuze geweest, een keuze die aansluit bij de veiligheidscultuur van TAQA.

Tijdens de bouw is er voor de locatie Boekelermeer (Compressorstation) en Bergermeer (Puttenveld) een gedetailleerd signplan opgesteld, welke na een grondige evaluatie is gerealiseerd. Centraal in het plan stond de koppeling tussen wettelijke voorschriften voor veiligheids- en gezondheidssignalering en de fysieke behoefte van de gebruiker, de doelgroep waarvoor de signalering wordt geïmplementeerd.

Veel aandacht is er besteed aan het toepassen van duurzame materialen, welke een hoge herkennings- en zichtbaarheidswaarde hebben. De uitdagingen die het TAQA projectteam Blomsma heeft voorgelegd zijn ingevuld, ook door het toepassen van nieuwe technieken en materialen. Voorbeelden hiervan zijn de ontruimingsplattegronden, uitgevoerd in nalichtend polyester. Maar ook het verder durven gaan dan wettelijk voorgeschreven, de schakelstations en ruimten zijn volledig uitgevoerd met een nalichtend vluchtroutegeleidingssysteem zoals beschreven in ISO 16069.

Het projectteam van Blomsma Signs & Safety heeft de volledige engineering, productie en montage uitgevoerd, zonder ongevallen.

Blomsma heeft de volgende onderdelen gerealiseerd;

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.