nlende
Zoeken

Odfjell Terminals Rotterdam Veiligheidssignalering

Project overview Engineer
Client: Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) Timon Keus
Location: Netherlands, Rotterdam
Scope: Veiligheidssignalering, (3D) overzichtsborden
Market: Industry & Chemicals
Year: From 2015
Engineer: Timon Keus

Odfjell Terminals Rotterdam (OTR) is een van de grootste spelers op de Europese markt van ′largest independent third party tank storage′. Afgestemd op de wensen van haar klanten, welke een of meerdere tanks huren of producten op verzoek destilleren. OTR slaat vele verschillende producten op zoals mineralen, chemicaliën, zuren en basen. Al met al is OTR is een zeer dynamische terminal met veel logistieke bewegingen middels schepen, treinen, vrachtwagens en pijpleidingen.
Het regelmatig wisselen van producten in diverse tanks vraagt om een pragmatische signaleringsmethode: het aanbrengen van de wettelijk vereiste veiligheidssignalering (o.a. tankmarkeringen) moet net zo snel en eenvoudig kunnen als het wisselen van de inhoud van de opslagtank.

Na alle wensen van OTR geïnventariseerd te hebben heeft Blomsma een voorstel gedaan om bij alle tankputten overzichtsborden te plaatsen met een 3D impressie van de tankput, de aanwezige EX zones en per tank een verwisselbaar element behorende bij het product welke op dat moment is opgeslagen. Deze overzichtborden staan langs de kant van de wegen rondom de betreffende tankput zodat een operator tijdens het uitvoeren van de controles op de manipulatie de wisselelementen kan aanbrengen en / of verwijderen. De overzichtsborden zijn een onderdeel van het totaalproject veiligheids- en gezondheidssignalering.

Blomsma Signs & Safety realiseert de volgende onderdelen bij OTR;

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.