nlende
Zoeken

Rubis Terminal Rotterdam Veiligheidssignalering

Project overview Engineer
Client: Rubis Terminal Rotterdam Pieter Heijboer
Location: Netherlands, Botlek-Rotterdam
Scope: Veiligheidssignalering, (3D) overzichtsborden
Market: Industrie & Chemie
Year: 2016-2017
Engineer: Pieter Heijboer

Rubis Terminal Rotterdam is een ‘state of the art’ terminal voor de opslag van minerale oliën en chemische producten gelegen in het hart van het Botlek gebied in Rotterdam.

Voor Rubis Terminal Rotterdam betekent expertise veiligheid. Naast gedetailleerde veiligheidsprocedures wordt er continue geïnvesteerd in het trainen en her-trainen van de medewerkers. Toegewijde medewerkers nemen automatisch verantwoordelijkheid voor hun eigen veiligheid en die van de omgeving.

Vanuit de veiligheidsfilosofie en voorschriften vanuit wet- en regelgeving is het project veiligheidssignalering tot stand gekomen. Hierbij ligt de nadruk van het project op het duidelijk weergeven van de actuele mediumnamen op de tanks en de mediumnamen met bijbehorende GHS pictogrammen bij de opgangen van de tankenparken op de Terminal. Regelmatig wisselende media in de diverse opslagtanks vragen om een flexibele oplossing.

Om dit te realiseren zijn overzichtsborden bij de toegangen van tankputten geplaatst en markeringen op de opslagtanks welke verwisselbare elementen hebben. De verwisselbare elementen zijn uitgevoerd als een sterke magnetische houder voorzien van 3M™ folie. Vereenvoudigde grafische 3D impressies en een overzichtelijk ontwerp dragen zorg voor een duidelijke informatie overdracht.

Met het gerealiseerde project, en de lopende projecten op het gebied van veiligheidssignalering leveren wij een bijdrage aan de expertise van Rubis Terminal Rotterdam.

 

Blomsma Signs & Safety realiseert de volgende onderdelen bij Rubis Terminal Rotterdam;

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.