nlende
Zoeken

DolWin Alpha HVDC platform

Project overview Engineer
Client: Heerema Fabrication Group / ABB Ronald van der Aar
Location: Netherlands
Scope: Total Signage project
Market: Offshore & Marine
Year: 2012-2015
Engineer: Ronald van der Aar

In 2010 heeft Heerema Fabrication Group Zwijndrecht het contract ontvangen van ABB Zweden voor de Engineering, Inkoop en Constructie (EPC) van het DolWin alpha HVDC platform.

De topsides bestaan uit 5 dek niveaus. De bouw van de topsides is in twee delen gesplitst en parallel gefabriceerd om de strakke tijdsplanning voor constructie te halen. De modules zijn gefabriceerd en samengevoegd op de Heerema Zwijndrecht werf.
Heerema Fabrication Group heeft Blomsma Signs & Safety de opdracht gegund voor de realisatie van een compleet signaleringssysteem, welke alle aspecten van veiligheidssignalering omvat. Het project is aangevangen met het ontwikkelen van een signplan, gebaseerd op aangeleverde bouwkundige tekeningen. Het signplan is geëvalueerd door Klasse en goedgekeurd voor uitvoering.

Tijdens de installatie zijn verschillende parallel lopende projecten opgestart; productie en installatie van leidingmarkering en tankmarkering, afsluiter en appendage codering en de Platform Identificatie panelen
Na de plaatsing van het platform offshore heeft ABB Blomsma Signs & Safety diverse upgrades signalering van hook-up items laten uitvoeren. Het signplan is de basis geweest voor het managen van alle aanpassingen en aanvullingen gedurende het gehele traject.

Blomsma heeft de volgende onderdelen gerealiseerd;

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.