Jaarlijks Congres Industriële Veiligheid Blomsma Signs & Safety

Blomsma Signs & Safety verslag Jaarcongres Industriële Veiligheid

Vorige week werd in Utrecht in De Fabrique de vijftiende editie van het Jaarcongres Industriële Veiligheid gehouden. Het centrale thema was dit keer ‘Integriteit in veiligheid’. Het congres is inmiddels een bekend evenement in veiligheidskundig Nederland, van hoogstaand niveau met topsprekers, een inhoudelijk kwalitatief programma en in een unieke sfeeromgeving.

Blomsma Signs & Safety was ook dit jaar een van de sponsors van het congres en droeg naast de stand op de informatiemarkt ook in de persoon van Willem Heijboer mee aan het break-out sessie programma.

Naast leidingmarkering, tankmarkering en anti-slip producten ging er in de gesprekken dit jaar veel aandacht uit naar de positie van veiligheidssignalering binnen het grotere veiligheidsbeleid van ondernemingen. Veiligheidssignalering is niet simpelweg de optelsom van een aantal bordjes, maar veel meer een integraal onderdeel van het veiligheidsbeleid – een visuele vertaling. Bij Blomsma vinden we het belangrijk hierbij vooruitstrevend te zijn, qua kennis over wet- en regelgeving maar ook qua kennis over nieuwe producten en materialen.

 

Presentatie van Willem Heijboer: vluchtwegsignalering

Tijdens de break-out sessie ging directeur-eigenaar van Blomsma Signs & Safety Willem Heijboer dieper in op de ideale mix van technologieën in vluchtwegsignalering. Vooral bij rookontwikkeling is effectieve vluchtroute-aanduiding essentieel omdat er dan desoriëntatie optreedt. Met recent doorontwikkelde technieken, in steeds meer landen opgenomen in wetgeving, zijn economische, onderhoudsvrije en veiligheidskundig betere alternatieven voorhanden voor huidige veelgebruikte technologieën. Zo is ook dieper ingegaan op de toegevoegde waarde van fosforescerende (nalichtende) vluchtroute geleidingssystemen, als beschreven in de ISO-16069.

Als u deze presentatie graag toegestuurd wilt krijgen, stuur dan a.u.b. een email naar contact@blomsma-safety.com.

 

Een korte impressie van het Congres ziet u in onze aftermovie: