Normen en Wetten

Het verschil tussen normen en wetten

Normen zijn geen wetten, maar ’best practices’. Iedereen kan hier zijn voordeel mee doen. In zakelijke overeenkomsten hebben normen een belangrijke functie. Ze bieden marktpartijen duidelijkheid over en vertrouwen in producten, diensten of organisaties en dagen de maatschappij uit te innoveren.

Normenoverzicht

Naast verplichtingen uit de Arbo-wetgeving zijn er ook diverse andere wet- en regelgevingen van toepassing op bijvoorbeeld het gebied van vluchtwegmarkering. Daarnaast bestaat voor maritieme en offshore-objecten ook afwijkende wet- en regelgeving ten op zichte van die voor landinstallaties. Immers, op zee zijn de omstandigheden anders dan in gebouwen, fabrieken, werkplaatsen en publieke ruimten. Daarnaast kan de wet- en regelgeving per land verschillen.

Wij presenteren hier voor U een overzicht van de belangrijkste normen en wetten waar we ons aan conformeren bij het uitvoeren van onze veiligheidssignaleringsprojecten. Wij hebben een voorselectie gemaakt voor de sectoren Industrie & Chemie, Offshore & Marine en Utiliteit. Het totaaloverzicht biedt U een verzamelde lijst van alle deze normen ongeacht de sector waar zij op van toepassing zijn.