nlende
Zoeken

Blomsma lanceert nalichtende ontruimingsplattegronden

Geplaatst op 24 november 2014

Blomsma Signs & Safety heeft een nieuwe lijn gelanceerd voor ontruimingsplattegronden in een nalichtende uitvoering. Bij een plotselinge uitval van licht blijft de plattegrond duidelijk zichtbaar en leesbaar. De nalichtende ontruimingsplattegronden worden geproduceerd op een wijze dat kleuren en tinten herkenbaar blijven bij lichtuitval.

Het toepassen van nalichtende ontruimingsplattegronden is voorgeschreven in de ISO 23601 om voldoende zichtbaarheid en herkenning te bereiken, waarbij tevens een nalichtende classificatie C (conform ISO 17398) wordt vermeld als minimale waarde van het materiaal.

Door de plattegronden uit te voeren in een polyester kwaliteit, met een polyester laminaat zijn deze langer bestand tegen warmte en invloeden van buitenaf. De levensduur van deze ontruimingsplattegronden is ook aanzienlijk langer dan conventioneel geproduceerde plattegronden.

Blomsma voorziet in volledige implementatie van ontruimingsplattegronden conform NEN1414 en ISO 23601, het opnemen op locatie, adviseren van posities, bouw- en veiligheidskundig tekenwerk, montage op locatie en het actueel houden van de plattegronden.

U kunt de normen NEN 1414 en ISO 23601 gemakkelijk bestellen via de NEN Normshop.

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.