nlende
Zoeken

Blomsma optimaliseert veiligheidssignalering Western Isles FPSO

Geplaatst op 24 mei 2017

Blomsma Signs & Safety is gestart met het updaten en op orde brengen van de veiligheidssignalering van de Western Isles FPSO van Dana Petroleum Ltd.

De Western Isles FPSO (Floating Production Storage and Offloading unit) van 32.000 ton is gebouwd door Cosco Shipyards in China en verscheept naar de Keppel Verolme werk te Rozenburg. Hier zullen de laatste constructiewerkzaamheden plaatsvinden voordat het naar zijn uiteindelijke positie verscheept zal worden, ca. 160 kilometer ten oosten van de Shetland Eilanden om olie te produceren uit de Harris en Barra velden.

Dana Petroleum heeft Blomsma Signs & Safety gevraagd om in de korte periode dat de Western Isles FPSO in de haven van Rotterdam ligt om de veiligheidssignalering op orde te brengen conform huidige wet- en regelgeving. Hierbij zijn recente ISO normen leidend om een sluitend systeem voor bepaalde onderdelen te realiseren.

Het project is gestart met de veiligheidssignalering en vluchtroutegeleidingssyteem in het accommodatie deel van de FPSO. De combinatie van normen ISO 7010 en ISO 24409  voor het gebruik van veiligheidssymbolen en de ISO 15370 zullen worden toegepast om een sluitend en begrijpelijk signaleringssysteem te implementeren. Ook de veiligheidsinstructies met een geïntegreerd vluchtwegoverzicht en meetrapport van het vluchtroutegeleidingssysteem zullen binnen de korte periode worden gerealiseerd.

De signalering in de proces-area’s zullen op de belangrijkste onderwerpen worden geoptimaliseerd, o.a. het realiseren van een vluchtwegsignalering met verwijzingen naar zowel primaire als secundaire vluchtroutes. De signaleringen worden in een duurzame kwaliteit uitgevoerd, welke bestand is tegen de extreme weers- en zoutwaterinvloeden van de offshore omgeving.

Meer over het Dana Petroleum Western Isles project.

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.