nlende
Zoeken

Veiligheidssignalering DolWin Alpha in eindfase

Geplaatst op 7 augustus 2013

De complexe veiligheidssignalisatie voor het DolWin Alpha platform bevindt zich in de laatste fase van het project. De Duitse regelgeving is vooral afgestemd op onshore installaties, hierdoor is de implementatie van de veiligheidssignalering een gezonde uitdaging. De afmetingen van het platform (65x45x55mtr) vragen om een doordachte implementatie. Blomsma Signs & Safety heeft vanuit een vooraf opgesteld signaleringsplan de volledige signing gerealiseerd.

Het transformator platform DolWin Alpha met een 800MW transmissie link wordt gestationeerd op de Noordzee in het Duitse plat. (tussen Denemarken en Duitsland)

De basis uitgangspunten voor het project zijn Duitse wet- en regelgeving, gecombineerd met internationale wetgeving (IMO / Solas) en ISO normen. Daarnaast zijn best-practices vanuit de offshore markt toegepast ten aanzien van het materiaalgebruik en vluchtroutefilosofie.

Tijdens de installatiefase is een tijdelijke vluchtroute signalering geïnstalleerd die naar het hotelplatform verwijst, in tegengestelde richting van de routes van de normale operationele situatie. De permanente vluchtroute signalering is tijdens deze fase afgedekt om vergissingen te voorkomen.

Blomsma Signs & Safety heeft de volledige veiligheidssignalering op elkaar afgestemd; zo zijn de vluchtroute signaleringen en brandpreventie- en reddingsmiddelen signalering op elkaar afgestemd ten aanzien van materiaalgebruik en wetgevingsgrondslag. Alle symbolen op de ontruimingsplattegronden zijn uniform met de aangebrachte signaleringen.

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.