ISO20560 Tankmarkering voor MaasStroom en Rijnmond Energie door Blomsma Signs & Safety

ISO20560 Tankmarkering voor MaasStroom en Rijnmond Energie

CCI’s (Castleton Commodities International) MaasStroom Energie C.V en Rijnmond Energie centrales hebben Blomsma Signs & Safety de opdracht gegund voor het realiseren van tankmarkering met kleurstelling volgens de kersverse ISO 20560/1 norm.

De op de Rotterdamse Vondelingenplaat gelegen centrales hebben bewust de ISO20560/1 als basis gekozen voor het markeren van de tanks. Reden hiervoor is het internationale karakter van de norm, het te verwachten vervallen van de NEN3050 en de directie connectie met mediumkleur voor het markeren van leidingen. Alhoewel de ISO20560/1 een norm is voor leidingmarkering, kunnen de mediumkleuren al reeds worden toegepast op tankmarkeringen. De ISO20560/2 norm voor tankmarkering zal het vervolg op de ISO20560/1 worden en is momenteel nog in conceptfase. De huidige maatschappelijke crisis heeft de voortgang van deze norm vertraagd.

Onderdelen van de tankmarkeringen omvatten naast de kleurstelling vanuit ISO20560 ook de GHS/CLP gevarenpictogrammen, de NFPA gevarendiamant en Kemmler code die de GeVi en UN nummering weergeven.

Blomsma Signs & Safety verzorgt het gehele project; advies, ontwerp, engineering, productie en montage door 3M™ Gecertificeerde Safety Sign Installers™. De markeringen zullen worden gefabriceerd op hoogwaardige 3M materialen, welke geschikt zijn voor het gebruik in een industriële en kustomgeving.

MaasStroom Energie is een hoog rendement gas-gestookte centrale op de Vondelingenplaat te Rotterdam-Pernis. Medio juli 2017 is de centrale overgenomen door het Amerikaanse CCI, Castleton Commodities International. Het was de eerste gasgestookte centrale in Nederland met een de-NOx installatie. De eveneens gasgestookte centrale van Rijnmond Energie staat direct naast de MaasStroom Centrale en is in 2019 weer opgestart na een stilstand van ruim 4 jaar.

 

Meer weten over ISO 20560 : https://www.iso.org/standard/71570.html

Meer over CCI Castleton : https://www.cci.com/assets/power