nlende
Zoeken

Nieuwe ISO Technische Specifcatie voor een veiligheidssignaleringssysteem

Geplaatst op 24 maart 2021

De eerste editie van een nieuwe ISO TS (Technische Specificatie) voor het ontwikkelen en gebruik van een veiligheidssignaleringssysteem is gepubliceerd.

ISO (International Organization for Standardization) heeft de ISO/TS 20559:2020 gepubliceerd. Deze technische specificatie is een ontwerprichtlijn voor de ontwikkeling en het gebruik van een veiligheidssignaleringssysteem.

De ISO/TS 20559:2020 voorziet in een raamwerk voor het systematisch gebruiken van verschillende categorieën veiligheidssignalering, om zo risico’s te verminderen door deze accuraat te communiceren.

Deze technische standaard benoemt categorieën zoals vluchtwegsignalering, ontruimingsplattegronden als leidingmarkering, en geeft praktische achtergronden en uitgangspunten voor consistentie, plaatsing, inrichting en gebruik.

Voor veiligheidskundigen en operationeel verantwoordelijken is het een strategische en operationele beslissing om veiligheidssignalering als een systeem te benaderen en implementeren. Een systeem welke samenwerkt met een veiligheids- en gezondheidsmanagementsysteem zoals ISO 45001.

Het opzetten van een veiligheidssignaleringssysteem is met deze Technische Standaard nog steeds een uitdaging met uiteenlopende complexiteiten. Blomsma Signs & Safety kan hierbij helpen met het vormgeven van een plan en de het veiligheidssignaleringssysteem volledig realiseren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs.

De ISO TS 20559:2020(E) is te bestellen via de NEN Normshop

 

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.