nlende
Zoeken

Toegangsborden als startpunt van een veiligheidssignaleringssysteem

Geplaatst op 3 november 2021

Ze zijn vaak niet te missen bij het betreden van een locatie of site: toegangsborden. Voorzien van instructies, veiligheidssymbolen, bewegwijzering en huisstijlkenmerken. Het toegangsbord geeft het algemene kader weer voor de geldende veiligheidsregels en waarschuwingen en is het startpunt van een consistent veiligheidsinformatiesysteem en daarmee het startpunt van de communicatie richting de bezoeker.

Het toegangsbord als startpunt van een systeem

Het toegangsbord is een essentieel onderdeel van veiligheidssignalering, waarbij doordacht gebruik van het aantal af te beelden veiligheidssymbolen, verwijzingen, kleurgebruik en logo’s en lettertype noodzakelijk is om een goede informatieoverdracht te bereiken. Naast de vormgeving is leesafstand en de daaruit voorkomende verhouding en grootte van symbolen en tekst een bepalende factor. Wanneer toegangsborden vanuit een startpunt filosofie zijn vormgegeven en gerealiseerd, kan de verdere signalering op de locatie/site eenvoudig verder worden uitgebreid. Bij het plannen zijn normen zoals de ISO/TS 20559 (richtlijn voor het ontwerp en gebruik van een veiligheidssignaleringssysteem)  en de ISO 28564 (Publieke informatiesystemen) waardevolle hulpmiddelen. Zeker voor een herkenbaar en geharmoniseerd toegangsbord en signaleringssysteem.

Visuele identiteit

Het toegangsbord is ook het onderdeel van het veiligheidssignaleringssysteem waar de marketing- of communicatieafdeling van uw bedrijf over mee zal willen denken. Er worden veiligheidsregels op getoond maar teneinde de verbinding met de locatie te bevorderen, dient de visuele identiteit (huisstijl) van het bedrijf te worden geïntegreerd in het ontwerp. Een mooie uitdaging voor ons om uit de mix van branding guidelines, ISO normen en geldende veiligheidsregels een toegangsbord te ontwerpen dat de juiste aandacht krijgt, bij ieder bezoek weer.

Toegangsborden en terreinbewegwijzering

De aansluiting tussen het toegangsbord, veiligheidszoneborden en bewegwijzering vergt een goede planning, teneinde dit alles als een coherent systeem op te bouwen. Een strakke aansluiting (van toegangsborden) met terreinbewegwijzering draagt bij aan een gerichter en gecontroleerd aantal verkeersbewegingen. Met andere woorden: hoe duidelijker de informatie op elkaar is afgestemd, hoe minder mensen er op uw locatie/site de weg kwijtraken of gevaarlijke handelingen verrichten.

Ons aanbod

We bieden een uitgebreid pakket aan services, mogelijkheden en uitvoeringen voor toegangsborden. Het samen plannen, ontwerpen en realiseren van een toegangsbord, eventueel uitgebreid met andere bewegwijzering en veiligheidsinformatieborden is telkens opnieuw een reis die we dagelijks met plezier en toewijzing uitvoeren.

  • Plannen (signplan)
  • Advies en ontwerp
  • Pylonzuilen, signframes, bordopstellingen
  • Installatie en onderhoud
  • Integratie met bewegwijzering en veiligheidssignalering

Neem contact met ons team op voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerteaanvraag voor uw toegangsborden.

Toegangsborden als startpunt van een veiligheidssignaleringssysteem Toegangsborden als startpunt van een veiligheidssignaleringssysteem Toegangsborden als startpunt van een veiligheidssignaleringssysteem

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.