nlende
Zoeken

Veiligheidssignalering voor nieuwe Botlekbrug

Geplaatst op 8 mei 2015

Elk object heeft zijn uitdagingen op het gebied van veiligheid en ontruiming. A-Lanes – een samenwerking tussen Ballast Nedam, John Laing, Strabag en Strukton – bouwt momenteel aan de nieuwe Botlekbrug waar ook deze uitdagingen spelen.

Blomsma Signs & Safety heeft de opdracht gekregen om een duidelijk en overzichtelijk plan voor veiligheidssignalering te implementeren voor de nieuwe Botlekbrug. Het project omvat de invulling van wettelijk vereiste veiligheidssignalering zoals het markeren van vluchtwegen, blus- en reddingsmiddelen en algemene gevaren, geboden en verboden.

Voor dit unieke project zijn de uitgangspunten wettelijke voorschriften, maar ook kwaliteitsnormen en prestaties van de diverse veiligheidssignaleringen. De signaleringen dienen in binnenruimtes een voldoende fosforescerende (nalichtende) waarde te hebben, maar ook moeten de reflecterende buiten- signaleringen bestand zijn tegen de zilte omgeving.

Onze kennis op het gebied van wettelijke voorschriften, relevante normen en materiaalgebruik staat garant voor een correcte en volledige oplossing op het gebied van veiligheidssignalering.

De nieuwe Botlekbrug

De nieuwe Botlekbrug wordt een van de grootste hefbruggen in Europa. De brug wordt breder dan de huidige brug, zodat het scheepvaartverkeer de brug van beide kanten kan passeren. Bovendien wordt hij hoger, waardoor brug minder vaak open hoeft. Zo verbetert de doorstroming zowel op het water als op de weg. De bouw van de nieuwe Botlekbrug maakt onderdeel uit van de wegverbreding van de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein.

Voor meer informatie over A-Lanes kunt u de website bezoeken: www.verbredinga15.nl

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.