nlende
Zoeken

Gerelateerde producten

Ontruimingsplattegronden

CoolBlue – Ontruimingsplattegronden

Ontruimingsplattegronden CoolBlue

Om écht een verschil te maken voor klanten en op te vallen in de markt, biedt CoolBlue klantgerichte productreizen in plaats van enkel te concurreren op plaatje, prijsje, knopje. En alles met een glimlach natuurlijk. Zo wordt er ook tot in detail nagedacht over de veiligheid van bezoekers en werknemers in de winkels en de distributiecentra. De aanwezigheid van begrijpelijke ontruimingsplattegronden maken hier onderdeel van uit. Blomsma Signs & Safety verzorgt de realisatie van de ontruimingsplattegronden voor de locaties van CoolBlue.

Uitgangspunten voor de ontruimingsplattegronden

Voor CoolBlue is het van belang dat de ontruimingsplattegronden naadloos aansluiten bij  de sfeer en inrichting van de winkels. Er wordt gebruik gemaakt van gepersonaliseerde wissellijsten in de bekende heldere blauwe kleur. De informatie en begrijpelijkheid van de ontruimingsplattegronden dient geborgd te blijven. Door het versimpelen van de grafische weergave, vergroten van symboliek en illustraties worden de plattegronden functioneel en esthetisch tegelijkertijd.

De startpunten voor de implementatie van de ontruimingsplattegronden zijn (inter)nationale normen.

  • NEN 1414-1 : Ontruimingsplattegronden en bereikbaarheidskaarten
  • ISO 23601:2020 : Veiligheidsaanduidingen – Tekens voor vluchten en ontruiming

Het gebruik van (inter)nationale normen bevordert de begrijpelijkheid door een uniform gebruik van onder ander gebruikte veiligheidssymbolen en veiligheidskleuren.

“There is a need to standardize a system of communicating escape routes in facilities that relies as little as possible on the use of words to achieve understanding. Continued growth in international trade, travel and mobility of labour requires a common method of conveying this important safety information to the occupants of facilities.” – ISO 23610:2019

Meer over ISO 23601

Maatwerk naar omgeving

De ontruimingsplattegronden in winkels verschillen van de plattegronden die in magazijnen en distributie centra worden geplaatst. Wanneer er geen relevante vluchtroute vanuit de winkelomgeving door niet-publieke ruimtes lopen, worden deze ruimtes beperkt of ‘gerasterd’ weergegeven. Hiermee wordt voorkomen dat er ongewenste informatie over de indeling van het gebouw wordt gecommuniceerd in publieke ruimten. In de magazijnen en distributiecentra worden grotere formaten toegepast om de zichtbaarheid en leesbaarheid te bevorderen.

Van snelle updates tot volledige implementatie

De kantoren, winkels en operationele ruimtes worden op regelmatige basis uitgebreid of worden anders ingedeeld. Vanuit de projectteams van CoolBlue krijgen we de verzoeken om de plattegronden aan te passen. Op basis va aangeleverde gegevens worden de ontruimingsplattegronden zo snel mogelijk digitaal aangepast en nieuwe inlays en lijsten naar de locatie verzonden. . Bij nieuwe locaties verzorgen wij het gehele traject, van inventarisatie, planning van posities, tekenwerk en installatie op locatie. We sluiten naadloos aan op de planning van de inrichting van de objecten, alles met een glimlach!

Ontruimingsplattegrond voor Coolblue verzorgt door Blomsma Signs & Safety

CoolBlue – Alles voor een glimlach

Coolblue is meer dan een e-commercebedrijf. CoolBlue bouwt totaaloplossingen voor haar klanten met ondersteunende infrastructuur. Dit doen ze in Nederland, België en Duitsland, online en in 20 fysieke winkels. Momenteel staat de teller op meer dan 7.000 werknemers, waaronder klantenservicemedewerkers, developers, fietsbezorgers en zonnepanelen-installateurs. Ze verwelkomen continu nieuwe medewerkers en bieden meer dan alleen banen: zo bieden ze carrières en alle trainingsmogelijkheden die daarbij komen kijken.

Meer weten over CoolBlue?

https://aboutcoolblue.com/nl/

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.