nlende
Zoeken

Gerelateerde producten

PolyesPro® Leidingmarkering Leidingmarkering

PolyesPro® leidingmarkering voor HES Hartel terminal

Blomsma Signs & Safety heeft in opdracht van HES International de leidingmarkering mogen verzorgen voor de nieuwe HES Hartel Tank Terminal (HHTT). De implementatie van de leidingmarkering is zorgvuldig gedaan volgens de internationale norm ISO 20560-1. De markeringen zijn geplaatst op strategische posities om de leidingmarkering zo efficiënt mogelijk in te zetten. Dit voorkomt markeringen zonder toegevoegde waarde en houdt de informatievoorziening overzichtelijk. Voor dit project is gebruik gemaakt van hoogwaardige PolyesPro® leidingmarkering om de kwaliteit en levensduur te borgen.

Projectaanpak en Scope

De scope van het project voor de HES Hartel Tank Terminal omvatte:

  • Engineering en opzetten mediumlijst
  • Advisering pragmatische positionering en werkplan
  • Het produceren van hoogwaardige PolyesPro®
  • Het monteren van alle leidingmarkeringen op het terrein.

Uitgangspunten voor het project met betrekking tot wet- en regelgeving:

  • Arbeidsomstandighedenregeling – Hoofdstuk 8. Veiligheids- en Gezondheidssignalering, Artikel 8.12 t/m 8.14.
  • ISO 20560-1:2020 – Veiligheidsinformatie voor de inhoud van pijpleidingen en tanks – Deel 1: Pijpleidingen

Uitvoering

Het primaire doel van het project was om de HES Hartel terminal te voorzien van duurzame leidingmarkering conform ISO 20560-1. De ISO 20560-1 is een internationale norm welke de veiligheidsinformatie voor bovengrondse leidingsystemen en tanks beschrijft in relatie tot de inhoud en bijkomende gevaren, ter voorkoming van incidenten en calamiteiten.

Door de leidingmarkering van PoleysPro® te plaatsen op strategische posities, is voorkomen dat er kilometers leidingen moet worden gemarkeerd op posities waar dit niet noodzakelijk is. Zo creëren we een eenduidig en consistent overzicht van leidingmarkering. De hoogwaardige folies van PoleysPro® zijn in dit project onder andere gekozen vanwege de industriële omgeving en de ligging in het kustgebied.

Praktische keuzes zijn gemaakt bij leidingen met meerdere functies, de zogenaamde Multipurpose leidingen. Opslagtanks kunnen met verschillende media worden gevuld, ter voorkoming van het continue moeten aanpassen van de leidingmarkering is er gericht gekeken naar de overeenkomsten van de gevaren en eigenschappen van mediumgroepen door deze multipurpose leidingen. Door dit te vertalen en af te beelden op de leidingmarkeringen wordt er voldaan aan het wettelijk kader. Proces-technisch is er informatie weergegeven die operators en onderhoudsdiensten nodig hebben voor de identificatie en functie van de betreffende leidingen. Een voorbeeld hiervan is de ‘TO’ (naar) vermelding.

De montage is onder begeleiding van een toegewezen projectengineer door eigen 3M™ Certified Safety Sign Installers™ gerealiseerd. Het project leidingmarkering HHTT is veilig gerealiseerd, zonder incidenten.

Over HES Hartel Terminal

HES International is een belangrijke schakel in de continue levering van essentiële bouwstenen voor het dagelijks leven die nodig zijn om de wereld om ons heen te ontwikkelen, in stand te houden en te verbeteren. HES zorgt ervoor dat een grote verscheidenheid aan bulkproducten 24/7 veilig kan worden opgeslagen en behandeld voor klanten uit alle hoeken van de wereld.

De gloednieuwe HES Hartel Tank Terminal wordt ontwikkeld op de Maasvlakte in de haven van Rotterdam. De state-of-the-art terminal zal 1,3 miljoen cbm opslagcapaciteit bieden voor schone aardolieproducten (benzine, diesel, gasolie en jet fuel) en biobrandstoffen. De terminal is speciaal ontworpen voor meng- en menginstallaties.

Meer informatie over HES Hartel terminal leest u hier.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.