nlende
Zoeken

Gerelateerde producten

Terrein bewegwijzering EX zone signalering

Routing voor Vopak Terminal Europoort

In opdracht van Vopak heeft Blomsma Signs & Safety de routing van de Vopak Terminal Europoort in Rotterdam mogen verbeteren. Met name de belijning was aan vernieuwing en herziening toe. Het terrein van Vopak heeft een groot oppervlakte met meerdere tankputten, pompenkuilen, manifolds, diverse zee- en binnenvaartsteigers (jetty’s). Het doel van dit project was om looproutes te creëren voor onder andere passerende bemanning en leveranciers van schepen, zodat zij niet tussen operationele gebieden en installaties rond dwalen onderweg naar hun bestemming.

Projectaanpak en scope

De scope van het project voor de Vopak Terminal omvatte:

  • Een zorgvuldig ontwikkeld plan, dat is vertaald naar een signalisatieplantekeningen.
  • Advies over de kleurstellingen van de routing (belijning).
  • Een verplicht looppad voor scheepsbemanning in gebodsblauw.
  • Aanbrengen van Jetty borden en verwante verwijzings- en veiligheidsborden op strategische posities langs verschillende (loop)routes en kruisingen.
  • Een combinatie van een gepland signaleringssysteem voor terreinbewegwijzering, veiligheidsborden en belijning.

Uitgangspunten voor het project met betrekking tot wet- en regelgeving:

  • Een uniform symboolgebruik volgens ISO 7010 en ISO 3864, voor een brede herkenningsvorm op basis van vastgestelde veiligheidskleuren, vormen en tekens.
  • Arbeidsomstandighedenregeling aangaande kleurgebruik en markeren van verkeerswegen.

Uitvoering

Het primaire doel van het project voor Vopak Terminal Europoort was het creëren van meer veiligheid voor personeel, bezoekers, aannemers, bemanning en leveranciers van aangemeerde schepen op het terrein van Vopak Terminal Europoort Rotterdam. Het voorkomen van verdwaalde mensen op dit enorme terrein en het mijden van onbevoegden in operationele en risicovolle gebieden. Dit heeft Blomsma Signs & Safety gerealiseerd door duidelijke looproutes te visualiseren, zoals een (verplicht) looppad voor de scheepsbemanning in de gebodskleur blauw.

Daarnaast is op meerdere plekken op deze omvangrijke tankterminal veiligheidssignalering aangebracht op overlappende posities van de terreinbewegwijzering. Dit signaleringssysteem is een combinatie van veiligheidsborden, belijningen en Jetty borden. Zo zijn er veiligheidszoneborden toegepast bij toegangen tot het terrein en bij de zee- en binnenvaartsteigers.

Over Vopak Terminal Europoort

Vopak Energy Terminals Nederland is de toonaangevende onafhankelijke leverancier van op- en overslagdiensten voor vloeibare energieproducten in bulk in Noordwest-Europa. In deze positie dienen zij de samenleving door belangrijke energieketens te ondersteunen.

Vopak Terminal Europoort maakt deel uit van Vopak Energy Terminals Nederland, een grootschalige onafhankelijke oliehub terminal in de haven van Rotterdam met VLCC-toegang voor de overslag van ruwe olie en het volledige spectrum aan petroleumproducten. De Vopak Terminal Europoort heeft een strategische ligging in het grootste raffinaderijcentrum van Europa. De terminal heeft pijpleidingverbindingen naar 10 raffinaderijen en aansluitingen op de belangrijkste productpijpleidingen, waaronder pijpleidingverbindingen naar de belangrijkste luchthavens in Noordwest-Europa.

Lees hier meer over Vopak Terminal Europoort.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.