nlende
Zoeken

Gerelateerde producten

Veiligheidssignalering Brandpreventie en Reddingsmiddelen Low Location Lighting Vluchtroutegeleiding Vluchtwegmarkering

Vluchtwegmarkering en Low Location Lighting voor kraanschip Sleipnir van Heerema Marine Contractors

Is het een platform? Is het een schip? Is het een drijvend dorp met zelfs een sporthal aan boord? Is het een kraan? Heeft hij het hijsrecord voor kraanschepen en is hij de grootste ter wereld?

Ja, de Sleipnir van Heerema Marine Contractors is het allemaal.

Blomsma Signs & Safety heeft in opdracht van Heerema Marine Contractors een vluchtroute geleidingssysteem, aangebracht op dit indrukwekkende kraanschip. Health, Safety en Environment (HSE) zijn bij Heerema essentieel voor om de veiligheid van personeel en bezoekers te garanderen en daarom zijn de eisen hieraan binnen de Heerema organisatie ook hoog.

Een essentieel onderdeel van veiligheid is communicatie, door middel van tekst of door middel van beeld. Vanuit deze visie heeft Blomsma Signs & Safety de opdracht gekregen om op de SSCV Sleipnir  een upgrade uit te voeren van de aanwezige vluchtroute signalering, door tegelijk de oriëntatie en de veiligheid voor personeel te verbeteren in reguliere bedrijfssituatie, maar vooral bij een alarmsituatie of bij calamiteiten.  De aanwezigheid van een kwalitatief vluchtroute geleidingssysteem is essentieel en kan levensreddend zijn in noodsituaties.

Projectaanpak en scope

De scope van het project voor de Sleipnir omvatte:

 • 4.500 meter photoluminescerende “Low Location Lighting” inclusief deurmarkeringen en vluchtrouteverwijzingen in de gangen en trappenhuizen van Lowerdeck t/m Brugdek.
 • 59 stuks Escape Plan oriëntatie panelen formaat A1 en A2 op strategische posities.
 • Vluchtroute signalering naar de verschillende muster en embarkation areas.
 • Emergency vluchtroutesignalering vanuit de Cabins op de kickpanel deuren.
 • As-built documentatie van de Low Location Lighting, inclusief lichtmeting testen encertificering.

De uitganspunten voor het project met betrekking tot wet-en regelgeving zijn:

 • IMO Res. A.752 (18) – Guidelines for the evaluation, testing and application of LLL on passenger ships
 • SOLAS Convention 2004 – Means of escape – Marking of escape routes
 • ISO 15370:2021 – Low Location Lighting (LLL) on passenger ships
 • ISO 16069 SWGS – Safety Way Guidance Systems
 • ISO 24409-2:2014 Ships and marine technology – Design, location and use of shipboard safety signs, fire control plan signs, safety notices and safety markings
 • ISO 17398:2004 Safety colours and safety signs – Classification, performance & durability of safety signs.
 • MODU CODE 9.4 Code for the construction and equipment of mobile offshore drilling units, 2009 (2009 MODU CODE) (Resolution A.1023(26)) Chapter 09.04 Means of escape

Over Heerema en de Sleipnir

De Sleipnir is een halfafzinkbaar kraanschip van Heerema Marine Contractors dat in 2019 werd gebouwd in Singapore. De naam is afgeleid van het achtbenige paard Sleipnir uit de Noorse mythologie. Het ontwerp van bestaat uit twee parallelle pontons met elk vier kolommen met daarop het werkdek. De Sleipnir heeft twee kranen met elk een capaciteit van 10.000 ton en een totale capaciteit van 20.000 ton, waarmee dit het grootste en tevens meest duurzame halfafzinkbare kraanschip ter wereld is, nadat de Thialf dit lange tijd was.

Lees hier meer over de Sleipnir.

Heerema Marine Contractors is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen, installeren en vervoeren van offshore-faciliteiten voor de offshore energie- industrieën. Lees meer over Heerema Marine Contractors.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.