nlende
Zoeken

Gerelateerde producten

Vluchtwegmarkering Brandpreventie en Reddingsmiddelen Low Location Lighting Calamiteiteninstructies Vluchtroutegeleiding Veiligheidszone- en samengestelde borden

Western Isles FPSO – Veiligheidssignalering

In 2018 heeft Blomsma Signs & Safety de Western Isles FPSO (Floating Production Storage and Offloading) van Dana Petroleum voorzien van een vluchtroute geleidingssysteem bestaande uit vluchtroute signaleringen, low location lighting, safety instructies in de hutten en escape plans. Ook zijn er veiligheidszoneborden, brandbestrijdings- en reddingsmiddelen & zgn. “IMO Fire control” signaleringen aangebracht.

Deze FPSO was in Azië gefabriceerd en was lokaal door verschillende toeleveranciers voorzien van borden. Dit resulteerde in een bonte verzameling van signalisatie waar een begrijpelijk systeem ontbrak. Ook waren niet alle signalering geschikt voor offshore gebruik of een juiste toepassing van de relevante voorschriften vanuit wet- en regelgeving. Een gevolg hiervan was bijvoorbeeld een incomplete vluchtroutesignalering; niet gemarkeerde gebieden en ruimten of routes die niet naar een veilige situatie of evacuatiepunt leiden. Reden voor Dana Petroleum om Blomsma Signs & Safety hiervoor in te schakelen en de signalering te reconstrueren tot een begrijpelijk en compliant systeem.

Blomsma Signs & Safety heeft met een team van Blomsma 3M™ gecertificeerde monteurs, onder een flinke tijdsdruk de volledige FPSO voorzien van veiligheidssignalering. Hiermee was de Western Isles ‘compliant’ (voldeed aan alle geldende wetten, regels en normen) en voorzien van een veiligheidssignaleringsysteem. Een flinke stap vooruit ten opzichte van de eerdere, onsamenhangende, verzameling van bordjes en stickers.

De borden voor buiten zijn vervaardigd uit een 3M™ Scotchcal™ reflecterend vinyl op diverse basismaterialen volgens de strenge 3M™ specificaties, voor binnen zijn onze nalichtende SafeSign signaleringen en low location lighting in klasse C toegepast.

Over de Western Isles FPSO van Dana Petroleum
De door Dana geëxploiteerde Western Isles produceert uit twee olievelden, Harris en Barra, in de noordelijke Noordzee, 160 km ten oosten van de Shetlands en 12 km ten westen van het Tern-veld.

Het gaat om een onderzeese ontwikkeling van productie- en waterinjectieputten die zijn gekoppeld aan een drijvend productie-, opslag- en overslagschip (FPSO), waarbij de olie wordt geëxporteerd met shuttletankers.

Lees hier meer over Dana Petroleum: https://www.dana-petroleum.com/

Lees hier meer over de Western Isles FPSO: https://www.dana-petroleum.com/what-we-do/united-kingdom/western-isles-fpso/

 

Toegepaste nomen en wet- & regelgeving bij het project:

  • SOLAS – Safety of Life at Sea
  • IMO A.752(18) Guidelines for evaluation, testing and application of low location lighting
  • IMO A.1116(30) Escape route signs and equipment location markings
  • ISO 3864 (deel 1 t/m 4) – Veiligheidssymbolen, vormen en kleuren
  • ISO 7010 – Geregistreerde veiligheidstekens
  • ISO 17398 – Kwaliteit en prestaties van signalering
  • ISO 23601 – Escape and evacuation plan signs
  • ISO 24409 (deel 1 t/m 3) – Design, location and use of shipboard safety signs
  • ISO 15370 – Low location lighting on passenger ships

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.