Veiligheidssignalering voor Norther OHVS platform

Blomsma veiligheidssignalering Norther OHVS platform gegund

Blomsma Signs & Safety heeft van Engie Fabricom de opdracht ontvangen voor de veiligheidssignalering voor het Norther Offshore High Voltage Station (OHVS). Het project zal worden gerealiseerd volgens onze beproefde Total Project Service (TPS) methode.

Het Norther OHVS zal worden voorzien van veiligheidssignalering conform de meest recente wet- en regelgeving en ‘best practices’ van eerder gerealiseerde offshore transformator platforms. Er zal worden voorzien in vluchtroute markering, brandpreventiemiddelensignalering en maatwerk signalisatie voor het aanduiden van gevaren, geboden en verboden. Recente ontwikkelingen vanuit ISO24409 zullen zoveel mogelijk worden toegepast, ook gezien het feit dat deze norm aanstonds direct gekoppeld word aan IMO wetgeving.

Het Norther project is het tweede project voor Blomsma bij Engie Fabricom. Onlangs heeft Blomsma de veiligheidssignalering voor het Merkur offshore trafo platform project voor Fabricom gerealiseerd. Andere lopende en eerder gerealiseerde veiligheidssignaleringsprojecten van offshore trafo platforms zijn o.a. BorWin A, HelWin, DolWin A, Global Tech 1, Borselle A, Riffgrund, Kriegers Flak en vele andere.

Norther is een offshore wind park, welke zal bestaan uit 44 wind turbines met een maximum capaciteit van 370MW. Het wind park bevindt zich ongeveer 23 kilometer van Zeebrugge in het Belgische deel van de Noordzee. Het Norther OHVS transformeert de gewonnen energie van 33kV naar 220kV, en exporteert deze via een exportkabel naar het net.

Meer over Norther
Meer over Engie-Fabricom