nlende
Zoeken

Blomsma Signs & Safety start GHS leidingmarkering PPG

Geplaatst op 2 oktober 2014

Blomsma Signs & Safety heeft de opdracht ontvangen van PPG Industries voor het engineeren en aanbrengen van GHS leidingmarkering voor locatie Fiber Glass te Hoogezand.

Door het tijdig aanvangen van het project verzekert PPG Hoogezand zichzelf hiermee om de GHS markeringen op leidingen voor de deadline van 1 juni 2015 gerealiseerd te hebben.

De leidingmarkeringen worden uitgevoerd in een 3M Scotchall kwaliteit, voorzien van een polyester basischemicaliën werend en UV remmend laminaat. Hiermee wordt de kleurechtheid en bescherming van de markering zeker 10 jaar gewaarborgd . Een 3M fabrieksgarantie van 5 jaar benadrukt de kwaliteit van deze merkers.

Naast de voorgeschreven EU-GHS symbolen (CLP) zullen de uitgangspunten vanuit de NEN3050 worden geïntegreerd in de rolmarkeringen. Mediumkleur, mediumbenaming, stromingsrichting en een uniek item nummer per type maken deel uit van de leidingmarkering. Het bepalen van de posities wordt op een pragmatische wijze ingevuld, hierbij ligt de nadruk op wettelijk en wenselijk.

Reeds eerder uitgevoerde projecten bij o.a. PPG Industries Chemicals te Delfzijl (Farmsum) zijn de maatstaf voor uitvoering en uniformiteit binnen PPG.

Voor meer informatie over PPG kunt u de website bezoeken: www.ppg.com

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.