nlende
Zoeken

Blomsma vernieuwt ontruimingsplattegronden AEB

Geplaatst op 13 maart 2015

Blomsma Signs & Safety heeft de opdracht ontvangen van Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) voor het updaten van alle ontruimingsplattegronden en veiligheidsplattegronden.

Het betreft de afvalverwerkinglocatie in het Amsterdamse havengebied; de HRC (Hoog Rendement Centrale) en de AEC (Afval Energie Centrale) en bijhorende gebouwen.

Vanuit een inventarisatie op locatie wordt de bouwkundige situatie nagelopen, de aanwezigheid en posities van blus- en reddingsmiddelen en de mogelijke vluchtroutes die vervolgens in alle tekeningen worden bijgewerkt.

Tevens worden alle posities van de ontruimingsplattegronden geëvalueerd op zichtbaarheid en logische positionering.

Uitgangspunten voor de zowel de ontruimingsplattegronden als de veiligheidsplattegronden zijn de NEN1413, NEN1414 en de ISO23601. Met de recente update van de NEN3011 en de van kracht zijnde NEN-EN-ISO7010 voor grafische symbolen zullen deze worden toegepast voor het symboolgebruik. De NEN1414 is momenteel in revisie om ook de relevante symbolen aan te passen en zal binnenkort worden gepubliceerd. Zodoende is AEB voorzien in veiligheidskundige tekeningen conform de meest recente normen en normontwikkelingen.

Voor meer informatie over Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB) kunt u de website bezoeken: www.aebamsterdam.nl

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.