nlende
Zoeken

Blomsma visualiseert EX zones Akzo Nobel

Geplaatst op 10 februari 2016

Explosiegevaarlijke zones in industriële omgevingen zijn een uitdaging als het gaat om het visualiseren ervan. Welke informatie is waar benodigd, waar eindigt een zone en waar zouden markeringen wenselijk zijn? En hoe borg je dat de zonemarkeringen aansluiten bij het gehele veiligheidssignaleringssysteem?

Blomsma Signs & Safety heeft deze vragen ondervangen door vanuit een opname op locatie en het vervaardigen van een signplan. In het plan is overzichtelijk weergegeven waar welke signaleringen en markeringen gepositioneerd zijn. Primair in het plan is het explosieveiligheidsdocument waarin alle verschillende zones zijn aangegeven.

AkzoNobel Industrial Chemicals Rotterdam heeft Blomsma de opdracht gegeven om het plan te verwezenlijken. Het plan omvat het aanbrengen van veiligheidszoneborden, het aanbrengen van belijning en het plaatsen van afzetpalen voorzien van ketting. Bij alle markeringen wordt uitgegaan van geldende normen ten aanzien van symbool en kleurgebruik. Duurzaam materiaalgebruik borgt de levensduur van de investering.

Onder begeleiding van onze gespecialiseerde project engineer zal ons montageteam de plaatsing verzorgen conform de veiligheidsvoorschriften van AkzoNobel.

Meer informatie over AkzoNobel Industrial Chemicals Rotterdam.

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.