nlende
Zoeken

Blomsma Signs & Safety wint vervolg veiligheidssignalering Oiltanking

Geplaatst op 29 augustus 2014

Blomsma Signs & Safety heeft een vervolgopdracht ontvangen van Oiltanking voor veiligheidssignalering op leidingen en tanks op de Amsterdam terminal. Na een succesvolle pilot is nu de hele tankterminal aan de beurt.

De aanleiding van het project is de op handen zijnde deadline voor de implementatie van de GHS gevarensymbolen conform EU-GHS / CLP naast de reeds bestaande wetgeving, Arbo Regeling Hoofdstuk 8 en EU-92/58. De GHS (Globally Harmonized System) symbolen, welke de gevaren van een medium weergeven, worden geïntegreerd in de zowel de leidingmarkering als de tankmarkering.

Naast de wettelijke verplichting biedt de implementatie van de leidingmarkering ook operationele voordelen; het gehele leidingsysteem wordt inzichtelijker voor zowel operators als contractors. Leidingen kunnen sneller worden geïdentificeerd en dragen zo ook bij aan de operationele veiligheid.

Een Blomsma montageteam zal onder begeleiding van een projectengineer zelfstandig de implementatie van de leidingmarkering en tankmarkering verzorgen.

Alle markeringen en signaleringen worden uitgevoerd in duurzame 3M® Scotchcall® materialen, geproduceerd volgens 3M® specificaties.

Voor meer informatie over Oiltanking kunt u de website bezoeken: www.oiltanking.com

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.