nlende
Zoeken

Veiligheidssignalering Petrogas E&P A18 platform voltooid

Geplaatst op 8 december 2015

Zo’n 300 km ten noorden van Den Helder werken Petrogas en partners Dyas, TAQA en EBN aan de ontwikkeling van A18-A, het derde ondiepe gasveld op 350-750 m diepte in de noordelijke uithoek van het Nederlandse Continentale Plat. Het hiervoor gebouwde gasproductieplatform werd begin oktober vanuit de haven van Schiedam uitgevaren naar de locatie in de Noordzee en is op 13 oktober succesvol geplaatst.

Blomsma Signs & Safety is vanaf het beginstadium betrokken bij het project met het ontwikkelen van het signplan op basis van aangeleverde ontwerptekeningen van het A18 platform. Vervolgens is er gestart met het fysiek aanbrengen van alle wettelijk voorgeschreven veiligheidssignaleringen. Deze omvatten vluchtwegsignaleringen als een compleet systeem, brandpreventie- en reddingsmiddelensignaleringen, samengestelde borden voor verhoogde risico zones met relevante gevaren, verboden en geboden en procesveiligheid markeringen.

De procesveiligheid markeringen bestaan uit leidingmarkeringen, markeringen bij afsluiters en appendages waarop het specifieke equipmentnummer is afgebeeld, en als sluitstuk het markeren van de (opslag)tanks en vaten.

Blomsma Signs & Safety heeft tevens de Platform Identificatie panelen vervaardigd en geïnstalleerd. Hiervoor is hoogwaardige 3M reflectiemateriaal gebruikt met een zeer hoge zichtbaarheidswaarde. Om de levensduur te garanderen is het paneel volledig afgewerkt en geseald volgens een door Blomsma en 3M ontwikkelde methode.

Meer informatie over: de installatie van het A18 platform; het bedrijf Petrogas E&P Nederland.

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.