Hoge kwaliteit leidingmarkering, gebruikmakend van PolyesPro leidingmarkering ontwikkeld in samenwerking met 3M

PolyesPro® leidingmarkering

Waarom PolyesPro® leidingmarkering?

Vanuit onze opdrachtgevers leefde de wens om leidingen te markeren met een materiaal met een hogere temperatuurbestendigheid, een langere levensduur (+10 jaar) en met het behoud van de kleuren (kleurvastheid) van de markering. Om hieraan te kunnen voldoen heeft Blomsma Signs & Safety in nauwe samenwerking met 3M™ een productlijn voor het markeren van leidingen ontwikkeld; de PolyesPro® leidingmarkering. Na veel productie- en veldtesten volgens de gewenste kwaliteitscriteria is het product nu met alle 3M™ garanties beschikbaar.

Download hier de PolyesPro® datasheet of ga direct naar de officiële website van PolyesPro®.

Langere levensduur

De PolyesPro® leidingmarkering is een 3M™ MCS™ (Matched Component System) geproduceerde sandwich van een Polyester basismateriaal waar de afbeelding op wordt geprint en voorzien van een Polyester beschermingslaminaat. Het basismateriaal is voorzien van een halogeenvrije lijmrug waardoor deze ook op RVS leidingen te gebruiken is. De beschermende eigenschappen van het Polyester laminaat zoals UV remmers en basischemicaliën wering, garandeert een lange levensduur. PolyesPro® bevat tegens geen PVC (vinyl chloriden).

Flexibel productieproces

Alle mogelijke lay-outs en combinaties van veiligheidssymbolen (conform GHS en ISO7010) zijn mogelijk door ons flexibele productieproces, alsmede het integreren van aanvullende informaties zoals leidingnummers, van-naar aanduiding en iedere andere gewenste systeeminformatie. Wij produceren markeringen conform alle geldende nationale en internationale wetgeving en normeringen alsmede maatschappij-standaards. De rollen worden geleverd in handzame afmetingen voor een efficiënte en economische realisatie.

Unieke kenmerken

Onze PolyesPro® leidingmarkering heeft een aantal unieke kenmerken die mogelijk zijn gemaakt door de nieuwste innovaties van 3M™ op het gebied van lijmen en kleurvastheid. Het voornaamste kenmerk is een acryl gebaseerde vloeiende lijmlaag met een dikte van ruim 120 micron. Hierdoor kunnen de markeringen op vrijwel alle type leidingen worden aangebracht, zelfs geverfde leidingen met een lichte structuur. Het gebruik van een 3M™ geconfigureerd machine park en 3M™ inkten zorgen voor een uitermate lange kleurvastheid van de afbeelding. Hiermee is een kwalitatieve informatie overdacht geborgd, de markeringen blijven leesbaar en herkenbaar naar kleur en gebruikte veiligheidssymbolen.

Ieder toepassingsgebied, alle soorten leidingen

Het toepassingsgebied is zeer uiteenlopend, van de offshore en maritieme markt tot (petro)chemische  installaties en tank terminals. Onze PolyesPro® leidingmarkeringen zijn uiteraard UV- en krasbestendig en bestand tegen extreme weersomstandigheden en chemicaliën. De PolyesPro® markeringen kunnen op geïsoleerde leidingen, geverfde leidingen en RVS leidingen worden aangebracht.

White paper: kwaliteitsaspecten van leidingmarkering

Het niet of onvoldoende markeren van leidingen gaat in tegen de geldende wet- en regelgeving. Onwetendheid omtrent de inhoud van leidingen kan grote risico’s met zich meebrengen voor werknemers, bezoekers en hulpdiensten. Men zou er dus van uit moeten kunnen gaan dat deze informatie altijd voorhanden is; herkenbaar en leesbaar.

Er zijn echter nogal wat factoren die kunnen zorgen voor kwaliteitsproblemen bij leidingmarkeringen. Factoren die niet alleen de kwaliteit van de leidingmarkering beïnvloeden maar ook de invloed van leidingmarkering op uw leidingen. In onze white paper beschrijven we de meest voorkomende problemen en geven u ook aan hoe het wél kan.

Download hier de white paper ‘Kwaliteitsaspecten van Leidingmarkering’.

Download Blomsma Signs & Safety white paper kwaliteit leidingmarkering aspecten