Hoge kwaliteit leidingmarkering, gebruikmakend van PolyesPro leidingmarkering ontwikkeld in samenwerking met 3M

PolyesPro® leidingmarkering

Blomsma Signs & Safety heeft in nauwe samenwerking met 3M™ een eigen productlijn voor het markeren van leidingen ontwikkeld; de PolyesPro® leidingmarkering. De ontwikkeling van dit product is ontstaan uit de wens om een hogere temperatuurbestendigheid te bereiken, een langere levensduur en kleurvastheid. Na veel productie- en veldtesten is het product nu met alle 3M™ garanties beschikbaar.

Langere levensduur

De PolyesPro® leidingmarkering is een 3M™ MCS™ (Matched Component System) geproduceerde sandwich van een Polyester basismateriaal waar de afbeelding op wordt aangebracht en een Polyester beschermingslaminaat. Het basismateriaal is voorzien van een halogeenvrije lijmrug waardoor deze ook op RVS leidingen te gebruiken is. De beschermende eigenschappen van het Polyester laminaat zoals UV remmers en basischemicaliën wering, garandeert een lange levensduur.

Flexibel productieproces

Alle mogelijke layouts en combinaties van veiligheidssymbolen zijn mogelijk door ons flexibele productieproces, alsmede het integreren van aanvullende informaties zoals leidingnummers, van-naar aanduiding en iedere andere gewenste systeeminformatie. Wij produceren markeringen conform alle geldende nationale en internationale normeringen alsmede maatschappij-standaards. De rollen worden geleverd in handzame afmetingen voor een efficiënte en economische realisatie.

Unieke kenmerken

Onze PolyesPro® leidingmarkering heeft een aantal unieke kenmerken die mogelijk zijn gemaakt door de nieuwste innovaties van 3M™ op het gebied van lijmen en kleurvastheid. Het voornaamste kenmerk is een acryl gebaseerde vloeiende lijmlaag van ruim 120 micron. Hierdoor kunnen de markeringen op vrijwel alle type leidingen worden aangebracht, zelfs geverfde leidingen met een lichte structuur. Het gebruik van een 3M™ geconfigureerd machine park en 3M™ inkten zorgen voor een uitermate lange kleurvastheid van de afbeelding. Hiermee is een kwalitatieve informatie overdacht geborgd, de markeringen blijven leesbaar en herkenbaar naar kleur en gebruikte veiligheidssymbolen.

Ieder toepassingsgebied, alle soorten leidingen

Het toepassingsgebied is zeer uiteenlopend, van de offshore en maritieme markt tot (petro)chemische  installaties en tank terminals. Onze PolyesPro® leidingmarkeringen zijn uiteraard UV- en krasbestendig en bestand tegen extreme weersomstandigheden en chemicaliën. De PolyesPro® markeringen kunnen op geïsoleerde leidingen, geverfde leidingen en RVS leidingen worden aangebracht.

White paper: kwaliteitsaspecten van leidingmarkering

Het niet of onvoldoende markeren van leidingen gaat in tegen de geldende wet- en regelgeving. Onwetendheid omtrent de inhoud van leidingen kan grote risico’s met zich meebrengen voor werknemers, bezoekers en hulpdiensten. Men zou er dus van uit moeten kunnen gaan dat deze informatie altijd voorhanden is; herkenbaar en leesbaar.

Er zijn echter nogal wat factoren die kunnen zorgen voor kwaliteitsproblemen bij leidingmarkeringen. Factoren die niet alleen de kwaliteit van de leidingmarkering beïnvloeden maar ook de invloed van leidingmarkering op uw leidingen. In onze white paper beschrijven we de meest voorkomende problemen en geven u ook aan hoe het wél kan.

Download hier de white paper ‘Kwaliteitsaspecten van Leidingmarkering’.