nlende
Zoeken

Gerelateerde producten

Veiligheidssignalering Leidingmarkering

Baltic Eagle Offshore Substation veiligheidssignalering

Baltic Eagle is een offshore windmolenpark van 476 megawatt dat door Iberdrola wordt gebouwd in de wateren van de Baltische Zee, ongeveer 28 km uit de noordoostkust van het Duitse eiland Rügen, in Mecklenburg-Vorpommern. Het windpark heeft een oppervlakte van 40 km2 en is het tweede offshore windinitiatief voor Iberdrola in Duitsland. Het windpark zal voldoende hernieuwbare energie opwekken om in de behoeften van meer dan 475.000 huishoudens te voorzien en tegelijkertijd de uitstoot van bijna een miljoen ton CO2 per jaar voorkomen. Met een totale investering van meer dan 1,1 miljard euro wordt de ingebruikname verwacht in het eerste kwartaal van 2024.

Blomsma Signs & Safety werd door Equans Hoboken (België) gecontracteerd voor het leveren van een veiligheidssignaleringssysteem en leidingmarkering voor het substation topside van het Baltic Eagle offshore windmolenpark.

Project aanpak en scope

De omvang van het project voor de Baltic Eagle omvatte:

 • Engineering van een signplan
 • Productie en installatie van een duurzaam veiligheidssignaleringssysteem
 • Ontwerp van de brandbestrijdings- en veiligheidsplannen
 • Productie en installatie van DIN 2403 leidingmarkeringen met PolyesPro®.

Het project is gebaseerd op de volgende wettelijke en regelgevende vereisten:

 • IMO A.1116(30) – Safety signage
 • ISO 24409 – Safety signage
 • ISO-7010 – Graphical symbols — Safety colours and safety signs
 • ISO-3864 (part 1, 2 and 3) – Graphical symbols — Safety colours and safety signs
 • ISO-17398 – Safety colours and safety signs – classification, performance and durability
 • ISO-23601 – Escape and evacuation plan signs
 • IMO A.752(18) – Low location lighting systems
 • ISO 15370:2021 – Low location lighting systems
 • DIN 67510 – Low location lighting systems
 • DIN 2403 – Kennzeichnung von Rohrleitungen nach dem Durchflussstoff
 • ASR A1.3 – Sicherheits- und gesundheitsschutzkennzeichnung
 • ASR A2.3 – Fluchtwege und Notausgänge, Flucht- und Rettungsplan
 • ASR A3.4 – Emergency Lighting, Low Location Lighting Systems
 • IMO A.952(23) – Graphical symbols for fire control plans
 • ISO 17631 – Shipboard plans for fire protection, life-saving appliances and means of escape

Implementatie

Het primaire doel van het project was om het Baltic Eagle Platform uit te rusten met veiligheidssignalering en leidingmarkering die voldoen aan alle relevante wet- en regelgeving. Specifiek voor Duitsland zorgden we ervoor dat de pijpleidingmarkering voldeed aan de vereisten van DIN 2403, een norm die de criteria voor pijpleidingmarkeringen in het land vastlegt. DIN 2403 zorgt voor duidelijkheid en consistentie bij de identificatie van de inhoud en gevaren van pijpleidingen.

De bovenzijde werd gebouwd op de Equans-werf in Hoboken (Antwerpen), België. Een van onze teams van ervaren ingenieurs en installateurs van veiligheidssignalisatie heeft met succes het volledige veiligheidssignaleringssysteem geïmplementeerd aan het einde van de bouwfase van de bovenzijde.

Door onze jarenlange expertise in de offshore-omgeving begrijpen we het belang van correct geïnstalleerde veiligheidssignalisatie in deze sector.

Onze aanpak van het project omvatte alle fasen, van de eerste engineering en het ontwerp tot de uiteindelijke productie, die allemaal werden uitgevoerd vanuit ons hoofdkantoor in Zoetermeer. Dit omvatte een gedetailleerde planning, een ontwerp dat voldeed aan de specifieke milieu- en regelgevingseisen van het Oostzeegebied en de productie van hoogwaardige veiligheidssignalering en leidingmarkering. Ons streven naar uitmuntendheid zorgde ervoor dat elk aspect van het project ‘Baltic Eagle veiligheidssignalering en leidingmarkering’ met precisie werd uitgevoerd en weerspiegelt onze toewijding aan veiligheid en naleving van de regelgeving op het Baltic Eagle Platform.

Over Equans Hoboken

Equans Hoboken, onze klant voor dit project, is een bedrijf gespecialiseerd in de engineering, bouw en het onderhoud van complexe elektrische installaties en systemen. Het bedrijf is gevestigd in Hoboken en richt zich op verschillende sectoren, waaronder maritieme projecten, industriële installaties en energie-infrastructuur. Equans Hoboken biedt een breed scala aan diensten, zoals projectmanagement, ontwerp en fabricage van elektrische componenten en technische ondersteuning.

Equans Hoboken heeft een essentiële rol gespeeld in de bouw van het Baltic Eagle offshore transmissieplatform.

Over Iberdrola

Iberdrola, de onderneming achter het Baltic Eagle project, is een toonaangevende wereldwijde energieonderneming, nummer één in windenergieproductie en één van ’s werelds grootste elektriciteitsbedrijven naar beurskapitalisatie. De groep levert energie aan bijna 100 miljoen mensen in tientallen landen, waaronder Spanje, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Brazilië, Mexico, Portugal, Italië, Frankrijk, Australië en Griekenland, en is als innovator ook aanwezig op andere markten zoals Japan, Ierland, Zweden en Polen.

Iberdrola in Duitsland

Iberdrola Renovables Deutschland GmbH, gevestigd in Berlijn, is gespecialiseerd in de veilige en betrouwbare uitvoering van grootschalige offshore windprojecten. Het bedrijf produceert schone energie voor honderdduizenden huishoudens in Duitsland en is van plan de totale capaciteit voor hernieuwbare energie in Duitsland uit te breiden tot 1,1 gigawatt (GW) in 2026.

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.