nlende
Zoeken

Blomsma Signs & Safety in Berlijn voor ISO TC145, WG6 Safety identification for the content of piping systems

Geplaatst op 11 oktober 2018

Bij het kantoor van DIN in Berlijn wordt er momenteel gewerkt aan het verder vormgeven van de ontwerpnorm ISO/TC 145/SC 02/WG 06 “Safety identification for the content of piping systems and tanks” tot een concept (CD) versie.

Als kennispartner op het gebied van veiligheidssignalering levert Blomsma Signs & Safety een bijdrage aan deze  werkgroep, te weten onze algemeen directeur Willem Heijboer als Convenor en Divisie manager Brian Lenos als expert. Het doel is om een internationale standaard te ontwikkelen voor het markeren van leidingen en tanks. Na het bereiken van een ‘CD’ status kan de norm aan de verschillende nationale commitees worden voorgelegd. Hiermee kunnen verschillen in nationale normen mee worden overbrugd, naar een uniform systeem.

Deze werkgroep is al een geruime tijd aan het werk met deze norm waarvoor reeds 6 meetings hebben plaatsgevonden in o.a. Delft en Milaan. Andere deelnemende landen zijn Frankrijk, Duitsland, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, België, Italië, Zuid-Korea en Japan. Willem Heijboer en Brian Lenos vertegenwoordigen tijdens de bijeenkomst in Berlijn de NEN vanuit Nederland.

De in 1984 opgerichte ISO/TC 145 commissie  richt zich op normalisatie op het gebied van het ontwerpen en toepassen van grafische symbolen en andere visuele coderingen in de werkomgeving en in de openbare ruimte met het oog op de informatie en veiligheid. Dit betreft bijvoorbeeld symboolgebruik.

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de activiteiten van Blomsma voor de ISO commissie grafische symbolen. Voor een overzicht van alle van toepassing zijnde normen en wetten kunt u naar deze webpagina gaan.

 

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.