nlende
Zoeken

Gate terminal B.V. veiligheidssignalering

Project overview Engineer
Client: Gate terminal B.V. Timon Keus
Location: Netherlands, Maasvlakte
Scope: Veiligheidssignalering
Market: Industry & Chemicals
Year: 2015-2016
Engineer: Timon Keus

Gate terminal BV, een joint venture tussen Gasunie en Vopak, ondersteunt haar klanten met logistieke dienstverlening voor op- en overslag van vloeibaar aardgas (Liquid Natural Gas, LNG). Grote zeeschepen voeren LNG aan, waarna Gate terminal de LNG overpompt naar drie opslagtanks voor tijdelijke opslag. Op verzoek van haar klanten kan Gate terminal de LNG verdampen tot aardgas en doorleveren aan het distributienetwerk voor de Europese gasmarkten voor industriële en huishoudelijke gebruikers. De terminal is operationeel vanaf 2011 en heeft een doorvoercapaciteit van 12 miljard kubieke meter per jaar (bcma) die in de toekomst kan worden uitgebreid tot 16 bcma. Daarnaast heeft Gate terminal de mogelijkheid om LNG te laden in kleinere schepen en in tankwagens, ook wel “small scale” genoemd. Deze leveren de LNG onder meer als schone brandstof aan respectievelijk de scheepvaart en vrachtwagen tankstations.

Gate terminal hecht veel belang aan milieu, veiligheid en gezondheid en voert een strikt beleid. Blomsma Signs & Safety is om die reden begin 2015 begonnen met een inventarisatie bij Gate terminal B.V., met het doel om in kaart te brengen welke veiligheidssignalering aanwezig en benodigd is. Vanuit deze studie is een signaleringsplan opgesteld en zijn prioriteiten bepaald voor de reconstructie van de veiligheidssignaleringen.

De eerste fase betrof het op orde brengen van de leiding- en tankmarkeringen, het verwijderen van oude, verweerde markeringen en het aanbrengen van nieuwe markeringen op logische posities. Aansluitend is hetzelfde gerealiseerd voor de nieuwe insteekhaven voor de bunkering van LNG voor de scheepvaart.

Aansluitende fasen zijn onder andere de vluchtroutesignalering over het terrein en op de jetty’s, het markeren van de onderstations en belijningen voor een veilige looproute.
Samen met de engineers en operators van Gate terminal B.V. zijn diverse fasen van het veiligheidssignaleringsproject reeds opgeleverd.

Blomsma Signs & Safety heeft de volgende onderdelen gerealiseerd;

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.