nlende
Zoeken

Totaalproject veiligheidssignalering Delfluent

Geplaatst op 25 maart 2015

Blomsma Signs & Safety heeft de opdracht ontvangen van Delfluent Services om de volledige veiligheidssignaleringen te implementeren op twee productielocaties.

Delfluent Services verzorgt de inzameling en zuivering van afvalwater op de afvalwaterzuiveringsinstallaties (AWZI) Harnaschpolder en Houtrust. Afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Harnaschpolder heeft een zuiveringscapaciteit van 1,3 miljoen vervuilingseenheden (v.e.’s) en is de grootste van Nederland en een van de grootste van Europa.

Na het engineeren van een signplan is nu ook de tweede fase aangevangen. De scope omvat het produceren en installeren van alle wettelijk voorgeschreven veiligheidssignaleringen, leidingmarkeringen en tankmarkeringen. Tevens worden de ontruimingsplattegronden verzorgd, met een identiek symboolgebruik als de veiligheidssignalering. De veiligheidssignalering bestaat onder meer uit het markeren van de vluchtwegen, route naar verzamelplaats, het duidelijk signaleren van blus- en reddingsmiddelen maar ook het aangeven van gevaren, verboden en geboden bij specifieke operationele ruimtes en verlaadplaatsen. Hierbij wordt er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van samengestelde borden om zodoende een wildgroei van losse pictogrammen tegen te gaan.

De leidingmarkering wordt uitgevoerd in een hoogwaardige 3M™ Scotchcall™ MCS (Matched Component system) combinatie, en aangebracht door onze 3M™ Platinium Graphics Provider gecertificeerde monteurs. De markeringen zijn voorzien van een UV remmend laminaat welke tevens basischemicaliën werend is. De markeringen bij eventuele gevaarlijke stoffen zijn voorzien van de voorgeschreven GHS symbolen.

Blomsma heeft reeds vele jaren ervaring in het signaleren van AWZI’s van verscheidene opdrachtgevers en past opgedane ervaringen toe om zo een efficiënt en markt uniform signalerinssysteem te bereiken. Onze kennis van normen en wetten ontzorgt onze opdrachtgevers om een praktische maar ook compliant situatie te bereiken.

Delfluent Services (DSBV) is in 2003 door de waterbedrijven Evides en Veolia opgericht. Sinds december 2012 is Evides 100% aandeelhouder van Delfluent Services. Evides is een belangrijke en vooral innovatieve speler in de wereld van de (afval)waterzuivering.

Voor meer informatie over Delfluent Services kunt u de website bezoeken: delfluent.nl

Meer gerelateerd nieuws

Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op.